دکتر غلامحسين قائدي/روانپزشک کلينيک سلامت خانواده /عضو هيات علمي دانشگاه شاهد
ازدواجهاي به وصال نرسيده يعني چه؟
يکي از مواردي که از جانب خوانندگان مطرح شده و از نظر آنها به غلط در دسته عدم تمايلات ج ن س ی گنجانده ميشود، ازدواج به وصال نرسيده است…
خانمي که مخفيانه و با ترس به پزشک ميگويد شش ماه است ازدواج کرده و هنوز باکره است، شايد فکر کند همسرش با کاهش ميل ج ن س ی روبروست اما آيا واقعا همينطور است؟
گاهي در اين حالت زوجين درباره روابط ج ن س ی اطلاعات کمي دارند و به همين خاطر دچار احساس گناه، شرم يا بيکفايتي ميشوند. اين زوج ممکن است ماهها يا سالها پس از ازدواج به صرافت کمک خواستن بيفتند. بيشتر زوجها به طور مستقيم کمک نميخواهند. زن ممکن است به صورت اتفاقي براي بررسي مشکلات رحم به متخصص زنان مراجعه کند و سالم بودن بکارت?اش مشخص شود. عمل جراحي براي رفع اين مشکل ميتواند بر وخامت موضوع بيفزايد، چرا که احساس بيکفايتي در زوجين را تشديد ميکند و احساس مغبونشدگي زن و نگراني مرد درباره مردانگياش افزايش مييابد. وقتي مساله روشن شد، اغلب با موفقيت درمان ميشود. طول مدت مشکل، تاثير چنداني در پيشآگهي يا درمان اختلال ندارد. نکته آخر اينکه اگر زوج، همراه هم به ملاقات درمانگر مشکل ج ن س ی بروند، مشکل آنها بهتر درمان ميشود. بيشتر اوقات همسران در اين روابط معتقدند با کاهش ميل ج ن س ی مواجهاند اما لازم است حتي بررسي کنيم اين کاهش از نوع اوليه است يا ثانويه. عوامل ثانويه بيشتر به بيماريها، مصرف داروهاي خاص و تنظيم نشدن هورمونها برميگردد. معمولا علت اينکه بعد از گذشت مدتي از ازدواج، راجع به مشکلات صحبت نشده و چنين ازدواجي به وصال نرسيده، شايد بيشتر به عوامل فرهنگي و اجتماعي مرتبط باشد، ممکن است حس نگراني درباره مردانگي، مانع تلاش آنها براي تشخيص يا درمان شود. بهتر است بدانيد يک کارشناس مسائل ج ن س ی ميتواند با معاينه هر دو نفر، اظهارنظر مفصلتر و در صورت تشخيص مشکل، براي هر دو نفر راههاي درماني خاصي پيشنهاد کند.
هفته نامه سلامت